Nem mindennapi karácsonyi események

Ha eltekintünk a karácsony eredetére vonatkozó adatoktól, néhány furcsa és érdekes eseményről van szó, amelyeket a karácsonyról tudtam összegyűjteni a történelemben. A hatalmas buliktól az extravagáns frizurákig. Ez egy másik oldala a karácsonyi történetnek.

Az 50-es évektől a 70-es évekig a nők körében a holland karácsonyi trend az volt, hogy színes és extravagáns frizurákat viseljenek karácsonyfa formájú formában.

Bár az 50-es években kalapként vagy hajdíszként születtek, a pszichedelikus a-gogo korszakra rendkívül extravagánssá váltak.

Frans Van Oers és Robert Engelander voltak talán a leghíresebb stylistok ünnepi témájú frizuráik miatt.

Mikulás sereg

Egy héttel 1974 karácsonya előtt egy 100 fős, Mikulásnak öltözött hadsereg foglalta el a dániai Koppenhágát, karácsonyi énekeket énekelve és forró csokoládét osztva.

Ahogy teltek a napok, tettei egyre radikálisabbá váltak, egészen addig a pontig, hogy a Magasin üzleteiben azt kiabálta: Boldog karácsonyt, ma már senkinek sem kell fizetnie! – miközben cuccokat adnak el az embereknek a boltból, vagy akár a General Motors üzemét is átveszik, hogy a dolgozókat az üzem tulajdonosává tegyék.

A Solvognen színjátszó csoport „A Mikulás-hadsereg” című előadásaként tervezett felvonás azzal ért véget, hogy a rendőrség letartóztatta a mikulásokat, a karácsonyi sereg pedig védekezni próbált, mondván: ~ csak az általuk készített játékokat és ajándékokat adták vissza a munkásoknak. maguk.

Karácsonyi fegyverszünet

A történet jól ismert: 1914 karácsonyán az I. világháborúban részt vevő ellenséges katonák fegyverszünetben állapodtak meg, és aznap elkezdtek focizni és együtt étkezni, mielőtt másnap megújították támadásaikat.

Néhány további adat: A javaslat XV. Benedek pápától született, de a magas rangú tisztségviselők visszautasították, és december 14-től 19-ig agresszív támadásokat rendeltek el. A rémülettel szembesülve a közkatonák voltak azok, akik beleegyeztek a fegyverszünetbe és az általuk szóban elmondott történetbe. mitikussá vált. Johannes Niemann hadnagy szerint távcsövén keresztül látta azt a jelenetet, amikor a katonák csokoládét és szivart osztanak az ellenséggel, majd a focimeccset (a mítosz szerint 3-2 Németország javára). 25-én folytatódott a fegyverszünet, és 26-án véget ért ez az álom.

Hagyományos japán karácsonyi KFC

Egyesek számára nagy zűrzavar, mások számára csodálatos értékesítési kampány.

Amikor a hetvenes években a globalizációnak köszönhetően Japánban népszerűvé vált a karácsony, többen megkérdezték az újonnan megnyílt Kentucky Fried Chickentől, hogy árulnak-e karácsonyi édességeket, mert a csirkésdobozok színe hasonlít a nyugati karácsonyiéhoz.

Ezért 1974 körül a japán fiókok tulajdonosa, Takeshi Okawara beleegyezett, hogy Mikulásnak öltöztesse az ezredest, és kampányt indított annak érdekében, hogy ne legyen karácsonyibb a KFC csirkénél. Azóta kíváncsi a világ többi része, hogy a karácsonyi ünneplés hagyományos japán étele a KFC.

Mexikói mikulás

1930 karácsonyán Pascual Ortíz Rubio mexikói elnök úgy döntött, hogy az észak-amerikai Mikulás-kép sérti a nemzeti értékeket, ezért úgy döntött, hogy az egész kormányt egy kampány végrehajtására utasítja, hogy az legyen az, aki abban az évben játékokat vitt a gyerekeknek. Hispán istenség Quetzalcóatl.

Az azték piramisként díszített Nemzeti Stadionban egy pazar ceremóniával fogadták Quetzalcoatlt, aki játékokat osztogatott az árva gyerekeknek, miközben a kormánykabinet elégedettnek tűnt.
Az esemény gúny volt a sajtóban, és a társadalom megcsúfolása végül visszatért az elnökhöz. Az ügy soha többé nem került szóba.

Bűnügyi karácsony

Kolumbiában sok történet szól a kábítószer-kereskedő, Pablo Escobar (1970 és 1991 között) különcségeiről. Sokan a karácsonyhoz kapcsolódnak: Laura Escobar elmesélte, hogy minden karácsonykor adott az Atoche Gyermek Jézusnak egy vörös bársonytáskát aranyérmével, kővel, arany tárggyal és egy bűnbakkal, hogy védelmet kérjen tőle bűnözői karrierje során.

Míg a bűnözői csoportja által elkövetett gyilkosságok listája 15 000 embert tett ki, 50 országszerte elterülő futballpályát, a régi morva szeméttelepen pedig 200 házat adott ajándékba a szegényeknek, mindegyiket karácsonyfával díszítve.

Bérgyilkosainak egykori feje, Jairo Velázquez elmondta, hogy egy karácsonykor lánya egy unikornisot kért tőle ajándékba. Escobar fehér telivért rendelt, és bikaszarvat helyeztek a fejébe, és papírszárnyakat az oldalára. Néhány nappal később a ló belehalt abba a ragasztóba, amellyel a szarvat behelyezték és felragasztották. Escobar özvegye szerint ez mítosz volt.

Ami nem volt mítosz, az a pazar parti, amelyet a „La Catedral” börtönében rendezett, ahol 1991-ben karácsony ünneplésére mindenféle bort importált a cellájába edzőteremmel, helikopter-lekötővel és vízeséssel. Helyzetének kigúnyolására elrendelte egy papírcella építését, ahol a büntetlenség és a szervezett bûnözés ikonjává vált orosz kalappal fényképezett.