Hogyan befolyásolja életünket egy háztartási gép

Hogyan működnek a készülékek és mit csinálnak

A magánházak általában háromfázisú hálózaton működnek. miért van rá szükséged Sok háztartási készülék e rendszer szerint működik, például szivattyúk, szerszámgépek vagy elektromos fűtési rendszerek. Ezenkívül ajánlatos a terhelést szakaszosan elosztani. A háromfázisú hálózat védelme érdekében 380 V-os négypólusú RCD-ket használnak. A kimenetére egyfázisú RCD-k csoportja csatlakozik. Itt az a fontos, hogy megfelelően garantáljuk a bemenetek és a kimenetek közötti megfelelést. Nulla-terminális kapcsolat különböző cégek között. Mindkét oldalra helyezhető: jobbra vagy balra.
Bizonyos esetekben az egyik gépet csatlakoztatni kell, megkerülve a védőleállító eszközt. A tápellátás nem az RCD kimenetén, hanem a bemeneten, azaz a bemeneten keresztül csatlakozik. közvetlenül a gépről. Ez a fázis a terhelés bemenetére, a kimenetről pedig a terhelés bal kimenetére kerül.

A készülékek hatása energiafogyasztásunkra

Az energiafelhasználás módja jelentősen befolyásolhatja környezetünket és életünket. Nem csak az számít, hogy kikapcsoljuk-e a készülékeket, amikor éppen nem használjuk, hanem az, hogy az energiatakarékos kategóriába tartoznak-e, azaz energiatakarékosak-e. Ezek energiahatékony eszközök?
A gépek használata azonban erősen megterheli a környezetet. Előállításuk az elektromos berendezések használata mellett a környezetet is terheli. A mobiltelefonok ökológiai lábnyomának négyötödét a gyártás és a szállítás teszi ki. Emellett a gyártók gyakran olyan tartós termékeket készítenek, amelyeket egy idő után már nem érdemes javítani, így gyakran újat veszünk. Az elhagyott berendezések tovább rontják a helyzetet: az e-hulladék súlyos terhet ró a környezetre és az emberi egészségre – leggyakrabban a fejlődő országokban.

A készülékek és az egészségünk

  • Vigyázz a mobiltelefonokra is. Mi már nem válhatunk meg tőlük, megvesszük a gyerekeinknek, de amikor kimegyünk, ezek a kis eszközök legyenek velünk. Tartsa távol őket a testünktől, amikor otthon vagyunk. Ha bármit megfontoltan használunk, az nem árt a testünknek, nem árt az egészségünknek, csak abban segít, hogy boldogabbnak érezzük magunkat.
    Az átgondolt vásárlások és a helyes és gazdaságos használat mellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a már nem használt eszközöket sem dobhatod ki a szemetesbe. A Gartner amerikai piackutató cég jelentése szerint 2019-ben Európában az egy főre eső e-hulladék mennyisége 16,2 kg volt, függetlenül attól, hogy hova kerül. Érdemes elvinni a roncstelepre, elektronikai boltba, vagy hulladékkezelő telepre.