Nyak- és hátfájást okozhat ha így alszol

A nyaki fájdalomnak számos oka lehet: Stressz, rossz testtartás, SMS-ezés, sport-, autó- vagy más balesetekből származó sérülések és krónikus betegségek, például fibromyalgia, hogy csak néhányat említsünk. De van egy másik bűnös is, amelyre talán nem gondolsz: hogyan alszol.

Az alvási pozíciók befolyásolják a párnaválasztást

Általánosságban elmondható, hogy a nyak- vagy hátfájdalmak megelőzésére a legjobb a háton vagy oldalt alvás, mivel mindkét pozíció segít megőrizni a gerincoszlop természetes íveit.

A hát a legjobb: Az ideális pozíció az, ha hanyatt aludni egy párnán, amely lehetővé teszi, hogy a nyakát úgy helyezze el, hogy egyenesen a mennyezetre nézzen, mondta Dasgupta.

Ha a párna túl bolyhos vagy túl nagy, akkor előre hajlítja a fejét, és ez problémákat fog okozni” – mondta. „Állj fel a falhoz, és tedd a párnát a fejed mögé. Még mindig egyenesen nézel? Nem a plafont akarod nézni vagy lefelé, hanem merőlegesen a falra. Ez a párna remélhetőleg nem okoz nyakfájást.”

A hátul alvóknak is meg kell próbálniuk az oldalukon tartott kézzel aludni. Egy 2017-es tanulmány megállapította, hogy az egyik kezével a fejénél tartott alvás jelentősen megnöveli az ember nyak- és vállfájdalmát.

„Ha a hátadon alszol, próbálj meg egy szilárd párnát vagy párnát használni a térded alatt” – tette hozzá Louw. „Ez segíthet megőrizni a véráramlást, hogy elkerülje a hátfájást, ha a térd kissé meg van hajlítva alvás közben.

Mit kell tenni a nyaki fájdalom ellen

Mi a legjobb lépés, ha nyaki fájdalomra ébred?

Hő és jég: Próbáljon meg egy nagyon meleg zuhanyt, hogy lazítsa meg és ellazítsa a nyak izmait, ami csökkentheti a fájdalmat és javíthatja a mozgási tartományt – mondta Dasgupta. Kipróbálhatja a jégcsomagolást is, és akár felváltva melegítőpárnát és jeget is használhat.

Hogyan lehet megszabadulni az izomcsomóktól

A legfontosabb, hogy egyiket se használjuk egyszerre 15 percnél tovább” – mondta Louw. – De szükség esetén óránként használhatók.

Masszázs: Az izmok és inak manipulálása a nyakban fokozhatja a vérkeringést és csökkenti az izomfeszültséget, mondta Dasgupta. Próbáljon ki különböző masszázstechnikákat, amíg meg nem találja a megfelelőt.

Mozogjon és nyújtózkodjon: Bár kerülnie kell a megerőltető tevékenységeket, és korlátoznia kell a fájdalmat súlyosbító mozgásokat, „a séta és a mozgás továbbra is javasolt, mert a teljes ágynyugalom a merev nyak- és hátfájás hosszabb ideig tarthat